måndag 3 januari 2011

Sveagatan från början till... nästan slut!






Nu till den stora anledningen till att det varit torka på bloggfronten ett tag: lägenhetsköp med tillhörande renovering.

En trea från tjugotalet, som stått stilla renoveringsmässigt sedan sextioett, har fått sig ett rejält ansiktslyft. Golv, väggar, tak, allt har gjorts fint och helt efter vårt tycke och smak. Tänkte visa förändringarna fram till hur det ser ut idag, även om det är en bra bit kvar inredningsmässigt.

Jag tänkte börja lite lätt med att visa lightfixet i badrummet. Och just "lite" är rätt ord på dessa pyttefå kvadratmetrar. Tack och lov var det kaklat från start, men mögelfläckar i taket och aprikosa plattor var ingenting för oss. Istället fick jag äntligen testa en riktig Äntligen Hemma-klassiker: självhäftande plast på kakel!

Jag gjorde detta enligt konstens alla regler, med såpavatten i blomsprutan, och det var förvånansvärt lätt att få det bra (mycket mer vatten än vad man först tror dock, det torkar med lätthet ändå). Alltså: rengör, spruta vatten i ett jämnt laget, klistra, ändra till man är nöjd och låt sedan torka.

Dessa kostade 5kr/st och vi behövde 30 plattor, så snacka om en prisvärd och enkel förändring. I övrigt behövdes "bara" en grundlig städning, lite badrumsdetaljer och så var vi nöjda sånär som på golvet, men det får bli en senare historia!

Inga kommentarer: