måndag 6 augusti 2012

Dyna till hallmöbeln

 
 

För några inlägg sedan bad jag om hjälp och råd angående den nya hallmöbeln. Förslagen fullkomligt rasade in (hm, undrar just om kommentarsfältet är ur funktion om man ska tro statistiken...) men bäst var Svägerskan som värkte fram något åt det här hållet när hon var här!

Det blev IKEAs tyg Sofia (69kr/m) och ett svartgrå-randigt tyg från den lokala gardinaffären (149kr/m, behövde 20cm). Dynan är 110x35cm och var svart från början och jag sydde helt enkelt ett fodral till den. Inte särskilt svårt kanske men jag blev lite för girig med att få den snortight och helt utan valkar så att den nästan blev lite för snävt för den stackars kudden så att de välpressade kanterna nästa bullar ut (som på näst sista bilden). Annars är det bara att vara noggrann i mätningen och att just pressa alla sömmar för en fyrkantig look. Om man har samma tyg överallt skulle man kanske kunna tänka sig en sticksöm utanpå men här kunde jag inte se att det skulle bli snyggt med så många olika färger.

Nu ligger den i alla fall där. Permanent eller tillfälligt får vi se men den fyller sin funktion skydda från repor när man sitter på den och att "tonårskillen" är borttrollad är ju klart en bonus!

2 kommentarer:

Kakans smått å gott sa...

Det blev ju supersnyggt! Du är så händig och påhittig med olika pysselgrejer! ses snart? kram

Emsters Alster sa...

It's keeper! Väldigt snyggt!