torsdag 27 januari 2011

Köket





Turen har nu kommit till att visa upp vårt kök. Egentligen skulle man kunna kalla detta för en slags mellanlandning eftersom har större planer för det här rummet. Som synes har golv, väggar och tak fräschats till men så småningom kommer även originalköket att bytas ut mot ett IKEA-kök. Från början tänkte vi satsa på att lacka om luckorna och byta kakel men sedan man upptäckt en gammal, numera torr, vattenskada så är stommarna inte mycket att satsa pengar på. Dessutom har vi redan känt att diskbänken behöver höjas till standardhöjd om vi vill ha friska ryggar ett par år till.

Golvet gjorde massor tycker jag, och trots att det sved lite i hjärtat att täcka över trägolvet som vi hittade under (vattenfläckarna hade tyvärr satt sig för djupt för att få ett jämnt resultat) blev laminatgolvet mer lättstädat och gav rummet en modernare touch.

Slutligen är gardinerna delar av det där påslakansetet som jag nämnt tidigare och all inredning är "gamla" saker som bara flyttats med, bortsett från de underbara julklappskopparna som är små konstverk i sig! Sammanfattningsvis går det helt klart att leva med köket så som det ser ut nu, i väntan på fortsatt renovering. Enda tidsramen vi har är att det sker innan en viss dag i juni!

Inga kommentarer: