söndag 11 december 2011

Julgranspynt





Julen hemma hon oss är väldigt klassiskt med dova röda färger blandat med grått och vitt, inget blingbling. Men i år blev granen kanske lite väl avskalad efter första klädningen, så gott som bara röda kulor.

Detta blev det ändring på idag efter lite egentid. Enklast möjliga blev det både hjärtan och kottar med röda band för att få lite mer variation bland kulorna. Jag häftade på röda band och grön sytråd på kottarna med hjälp av en häftpistol, slog en rosett och på trettio sekunder var det klart. Voila. Hjärtana sydde jag utifrån en enkel mall, passade på att smyga in sidenbandet i samma söm, vrängde, stoppade och limpistolade igen öppningen. Allt behöver inte alltid vara så noga! (I alla fall inte treveckorspynt som med största sannolikhet byts ut nästa år när det finns nya ideer.)

Sista bilden visar en kul detalj som jag såg på en julmarknad förra veckan: florsocker + tesil = vintrig snökänsla. Fungerar lika bra på blommor som på pepparkaksfatet. Att inspireras av andra är A och O i pysselvärlden!

Inga kommentarer: