söndag 19 februari 2012

Pillerillkudde





Tage ska snart byta över från babyskydd till sin stora bilstol och därmed kommer han få betydligt bättre plats att röra sig när vi åker bil. Han sitter i baksätet vilket gör att man i framsätet aldrig kan hjälpa honom om han tappar något som han pillar med. Därför har jag sytt den här pillerillkudden!

Egentligen handlar det bara om att sy en kudde, lagom stor att passa i barnets knä, tvärs över bilbarnstolen. Därefter sätter bara fantasin och materialförrådet stopp! Jag köpte två små gossedjur på IKEA i helgen (5 kr/styck) och 50 cm av tyget Sofia (69kr/m) men resten hade jag hemma.

Här kan han nu pilla på träkulor, höra cellofanet prassla i blomman, suga på djuren som sitter fast i resårband, fingra på lappar i mängder (något som ibland verkar vara roligare än själva leksaken) eller plocka med knappar. En bonus är karbinhaken i ett av sidenbanden där man kan knäppa fast napphållaren eller bitringen som också gärna hamnar på golvet... Alltsammans sitter fast med hjälp av resår som träs runt stolen.

Superroligt att pyssla med, det kan ju liksom inte bli fel så länge allt sys fast benhårt med säkerhetssömmar åt höger och vänster. Så småningom lär jag nog sy en ny för omväxling förnöjer ju alltid!

1 kommentar:

Emsters Alster sa...

Sötaste kusinen!! Mycket snygg kudde, imponerad av mängden pill (av dig som gjort den)!