söndag 3 juli 2011

Köket













Så har turen äntligen kommit till att visa upp resultatet av det stora köksprojektet. Vi började att riva ut det gamla i mitten av vecka 15, veckan innan påsk, och gick i mål drygt sju veckor senare. Det var betydligt längre än vad jag från början trodde att det skulle ta, men huvudsaken var att det blev färdigt lagom till Tage och semestern!

Jag har tidigare visat bilder på vårt tillfälliga femtiotalskök som vi pimpade bäst vi kunde under renoveringstag ett. Då valde vi att göra väggar, golv och tak i väntan på att orka med resten. På grund av en gammal (nu torr) vattenskada och en för låg arbetshöjd var det inget att spara på, även om vi lärde oss att leva med köket som det blev efter de där punktinsatserna.

Vi köpte rubbet på IKEA, i närmare hundra olika förpackningar som skulle skruvas ihop, ett perfekt jobb för en höggravid som inte får lyfta eller andas in färg. De sistnämnda delarna stod istället Svärfar och Mannen för. Jag måste passa på att ge möbeljätten en eloge för förmåga att packa ihop ett helt kök och skicka hem på ett släp, en organisation som verkligen tilltalar den med kontrollbehov och förkärlek till avbockningslistor!

Abstrakt högblanka luckor, Faktum stommar, ljusgrått kakel från Konradssons kakel... Det är svårt att återge alla våra val men bilderna får tala istället. Vi är supernöjda med allt hittills, både funktion och estetik. Ett par omförflyttningar gjordes och tack vare det känns, det annars ganska lilla, köket större. Bilderna gör inte rummet riktigt rättvisa måste jag säga, och lite mysfix saknas för att det ska bli helklart. Men håll tillgodo!

Inga kommentarer: