måndag 4 juni 2012

Mysbyxor stl.68

I helgen var jag och hälsade på en kompis i Göteborg. Hon fick sitt andra barn för ett tag sedan och för att fira detta sydde jag ett par mysbyxor liknande de som Tage har. Men eftersom jag inte ville fråga så chansade jag på storleken, en smal 68:a blev det, och tyvärr var den för smal. Nu ska jag sy något nytt i present men dessa finns här hemma om någon skulle vara intresserad!

Parasollfodral


Maj bjöd ju som bekant på kanonväder och med det kom faktiskt strandpremiären för i år. Nu för tiden måste man ha tillgång till skugga även om man är soldyrkaren nummer ett, så parasollet fick tas med tillsammans med allt annat som man ska släpa på. Då kom jag på att ett parasollfodral skulle underlätta allt bärande och med lite vaxduksstuvar från Stoff och Stil blev resultatet dessutom nästan gratis.

Det hela är egentligen bara en lång tub med bärrem, nästan lite som ett koger. Dekorsömmar, mönsterpassning och dolda innersömmar gjorde jag mest för att det kändes kul att det såg lite mer "köpt" ut! Annars var det busenkelt, ett tips är att inte göra fodralet för smalt för det är lite lurigt att vränga den stela duken. Jag sydde ett till Bror och Svägerska när jag ändå höll på!