torsdag 29 september 2011

Bloggdesignen


Jag är intresserad av en ny design på bloggen men kan ingenting om hur man gör. Önskan är en snyggare header, roligare utseende/fokus på bilderna och en lugnare bakgrund.

Är det någon som kan och har lust att hjälpa till?

Skötväskekit





Man lär sig nya saker hela tiden. En sak som blev en lärdom ganska snart efter att Tage kom är att det mesta i en bebis närhet måste vara avtorknings- eller tvättbart! Således var skötväsksunderlägget, som jag gjorde innan han kom, ingen hit eftersom det inte uppfyllde dessa krav till hundra procent. Nu har jag dock knåpat ihop ett nytt, avtagbart, och därtill fodral till både blöjor och våtservetter.

Tyget är vaxduk med bomullsinslag (Åhléns 149kr/m), ett material som jag ofta prisar eftersom det är så roligt att sy i, det blir lätt snyggt. På baksidan av underlägget är det fleece från en IKEA-filt (29kr). Fodralen rymmer fem blöjor respektive våtservetter som tycks ha ett standardmått. Öppningen går lite omlott och fästs med kardborreband och namnbandet fungerar som en öppningsflärp.

Det här var verkligen jätterolig sömnad men man behöver ju inte tio likadana fodral i livet så skulle någon vara intresserad av att äga ett till skötväskan så syr jag gärna!

söndag 25 september 2011

Barnmössor








Nu är hösten här och jag har plockat in lite nya, fina plagg i min garderob och ut åkte några som slappat till sig efter lång och trogen tjänst. Nuförtiden kollar jag dock alltid om det finns potential att återanvända tyget, framförallt ticot och muddar som är så dyrt att köpa. Den här gången sparade jag ett par randiga plagg (skräll!) som fick nytt liv...

Jag hittade ett superenkelt mössmönster med tillhörande, pedagogisk förklaring hos KokaLal (bara att googla). Jag behöver därför inte upprepa hur det gick till men förstärker med lite bilder på min process. Nu har jag ju även en livemodell att visa vissa miniplagg på! Den tjejiga presentmössan (stuv från Ohlssons från gången då jag sydde mina mystights)ville Tage inte ha på sig så den fick Barbas tjockrumpa modella i istället!

Miljöriktigt, roligt och lätt!