söndag 26 september 2010

Sjömanstunika






Äntligen har jag hittat tillbaka till lusten att pyssla. En lust som i och för sig kommer av sig självt så fort jag känner att det finns tid över. Det ska även sägas att det finns ett väldigt mörkertal bland pysselalstren jag skapar, allt blir inte alltid som man har tänkt sig och allt blir sannerligen inte bloggmaterial!

Nu blidde det dock någonting: en slags modern sjömanskostymstunika! Tyget är ett slags marint, kritstrecksrandigt kostymtyg (29kr/m från Ohlssons, 2m gick åt) och var ett spontanköp från i lördags. Plagget kan nog sägas vara det mest avancerade jag har vågat mig på hittills, och nu är jag ruskigt sugen på att få lära mig att sy från mönster. Jag skulle vilja veta innan vad jag ska förväntas sy, inte bara göra lite och se vad det blir. På så sätt vågar jag inte köpa dyrare tyger om det inte skulle bli någonting alls...

Knytlösningen i fram kan varieras beroende på hur "söt" man vill att den ska vara med rosett och så (bild 3), eller mer figurnära med knuten i ryggen (bild 5) Jag önskar att jag kunde ge en beskrivning på hur jag gick tillväga, men mitt "mönster" att döma (bild 1) är det omöjligt! Kan även tillägga att det aldrig har känts så skön att sy på IdeBancken-märket, för maken till tålamodskrävande projekt!

Emsters Alster


Jag bloggar, alltså finns jag!

En annan, desto hetare bloggerska tillika min svägerska, är betydligt mer aktiv och har imponerat på mig ytterligare en gång genom att hon har tagit steget mot eget företag med webbutik!

Missa absolut inte att kika in i butiken:
http://hektor.org/emstersalsterbutik/ eller på bloggen:
http://hektor.org/emstersalster/

lördag 4 september 2010

Gåbortpresent



Ikväll vankas det kräftskiva och som gåbortpresent har jag pysslat ihop en liten korg med diverse matlagningsprylar så som olivoljor, balsamvinäger, oliver, basilika och en lök (!) den sista var väl inte så mycket en seriös present som estetiskt tilltalande! Lite "man tager vad man haver"-principen. Cellofan och en egengjord tag (panduropapper, öljett och stickersbokstäver) fixade ihop det till en enhet, mycket tack vare loppiskorgen som ju kostade en tia.

Gåbortkorgar är underskattade tycker jag, mer användbara än blommor och beroende på vad man stoppar i blir det väldigt personligt. Jag tror det dåliga ryktet kommer från att det är en opersonlig "quickfix" att köpa butikernas redan färdiga cellofanihopplock att ge bort, men en egen korg bevisar absolut motsatsen!

Loppisfynd




Det blir sannerligen inte alltid som man har tänkt sig på pysselfronten. Igår var ett sådant tillfälle och det jag försökte skapa hamnade slutligen rakt i papperskorgen utan hopp om framtiden. Usch så tråkigt.

Idag tog jag dock nya pysseltag genom att gå på loppis och jobba på kreativiteten! "Sveriges största loppis" dessutom, på IKEAs parkering. Nu var det inte just den loppmarknaden som var landets största men runt om i Sverige, på alla IKEAs parkeringar fanns idag detta fenomen och blev på så sätt störst.

Och nog fyndade jag alltid! Panduroark 10kr/3 st, tyger 5-10kr/biten och därtill en korg som ska få bli basen i kvällens gåbortpresent, 10kr. Vad det ska bli av detta återstår att se, men det knallgula manchestertyget skulle bli urcoola barnbyxor!